Mainos
Mainos

Poliisikansanedustajat kannattavat äärijärjestöjen tunnusten kieltämistä

Poliisitaustaiset kansanedustajat Kari Tolvanen (kok.) ja Veera Ruoho (ps.) kannattavat äärijärjestöjen tunnusten kieltämistä lailla. Myös SDP:n kansanedustaja Mika Kari on samalla kannalla.

Tolvanen on ajanut pitkään rikollisten moottoripyöräjengien tunnusten kieltämistä lailla. Hän kannattaa tätä myös muiden rikollisjärjestöjen kohdalla. Hän katsoo, että tunnusten kieltäminen ei sodi perusoikeuksia vastaan.

Tolvanen ei usko, että toiminnan kieltäminen estäisi kokoontumisia. Hän arvio, että toiminnalta "veisi terää" jos järjestöön kuulumista ei voisi näyttää ulospäin.

Perussuomalaisten kansanedustaja Veera Ruoho jätti tänään kirjallisen kysymyksen poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen ehdotuksen pohjalta. Kolehmainen ehdotti äärijärjestöjen tunnusten kieltämistä lailla, jotta poliisi voisi puuttua kyseisten järjestöjen julkisiin tapahtumiin.

Ruoho kannattaa ehdotusta ja sanoo, että perusoikeuksiin on hankala lähteä puuttumaan, mutta poliittinen väkivalta pitää pystyä ennaltaehkäisemään.

SDP:ssä poliisiasioista vastaava kansanedustaja Mika Kari pitää Kolehmaisen ehdotusta hyvänä. Kari uskoo, että äärijärjestöjen tunnusten kieltäminen vaikeuttaisi uusien jäsenten värväämistä.
Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot