Mainos
Mainos

Poliisikin juhlistaa Kalevalan päivää – julkaisi kalevalamittaisen runon

Tänään sunnuntaina 28. helmikuuta vietetään Suomen kansalliseepoksen Kalevalan päivää. Suomalaista kulttuuria juhlistava päivä ei jäänyt poliisiltakaan huomioimatta.

Suomen poliisi jakoi Facebook-tilillään Helsingin poliisilaitoksen Kalevalan runomittaan sovitetun runon, jossa ihmisiä muistutetaan heikkojen jäiden vaaroista sekä käyttäytymään asiallisesti liikenteessä.

Kalevalaseuran mukaan kalevalamittaisessa runossa on kahdeksan tavua säkeessä, siinä on toistoa ja vierekkäisissä sanoissa noudatetaan alkusointua. Toistossa sama asia toistetaan vähintään kahteen kertaan, mutta eri sanoin. Alkusointu tarkoittaa sitä, että sanojen ensimmäiset tavut ovat äänteellisesti lähellä toisiaan.

Lopuksi poliisi toivottaa turvallista Kalevalan päivää ja kevättä kaikille. Päivitys on kerännyt lyhyessä ajassa alleen lukuisia poliisin runosuonta ylistäviä kommentteja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme