Mainos
Mainos

Poliisikoirista pulaa

Poliisikoirien työ on viime vuosina muuttunut rajusti. Koirien työnkuva on tullut monipuolisemmaksi ja sen myötä on niiden kysyntä kasvanut reippaasti yli tarjonnan. Tällä hetkellä kentälle tarvittaisiin jopa kolmannes lisää koiria.

Tällä viikolla puolitoistavuotta kestävän peruskurssinsa aloittanut Dino ja 16 muuta poliisikoirakokelasta tulevat koulutuksensa aikana huomaamaan, että nykyään niidentärkein työkalu on hammaskaluston sijaan nenä.

Nimenomaan koirien nenän hyödyntäminen on lisännyt voimakkaasti tarvetta ja tämän hetken tendenssi on huumerikollisuuden kasvu ja sitä kautta huumeiden ilmaisemiseen koulutettujen koirien tarve. Huumetutkinnan lisäksi koirien nenät ovat tositoimissa sekä räjähdysaineita että ruumiita etsittäessä.

Poliisikoiran työnkuvan laajennuttua on niiden kysyntä ylittänyt tarjonnan. Tällä hetkellä on maassamme noin 180 poliisikoiraa ja tarvetta olisi jopa kahdelle ja puolellesadalle koiralle, sillä jo nyt osa virassa olevista koirista on ylityöllistettyjä.

Selkeästi ylityöllistämistä tapahtuu ruumiiden etsintään koulutettujen koirien osalla, että siinä ilmeisesti ensi vuonna on liitettävä lisäkurssi tän erikoisalueen osalta.
Halusta huolimatta murheita aiheuttaa myös hyvän koira-aineksen saatavuus.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme