Mainos
Mainos

Poliisikouluun hurjat hakijamäärät

Poliisiammattikorkeakoulun hakijamäärä jatkaa kasvuaan. Kevään hakujaksolla suomenkieliseen poliisin perustutkintoon oli yli kaksinkertainen määrä hakijoita edelliseen vuoteen verrattuna. Helmi-toukokuun hakujakson aikana Poliisiammattikorkeakouluun haki 517 henkilöä, kun edellisvuoden vastaavalla hakujaksolla hakijoita oli 202.

– Viimeisimpien kahden hakujakson kasvanut hakijamäärä on rohkaiseva merkki. Jos hakijamäärän kehitys olisi jatkunut samansuuntaisena kuin viime vuonna, kentälle ei olisi parin vuoden päästä saatu riittävästi uusia poliiseja. Näillä hakijamäärillä pystymme ensi vuonna täyttämään tavoitellut koulutuspaikat, sanoo ylitarkastaja Jouko Pohjoismäki Poliisiammattikorkeakoulun valintayksiköstä.

Poliisiammattikorkeakoulun hakijamäärä on ollut kasvussa viime syksystä lähtien. Vuonna 2008 poliisin peruskoulutukseen oli selvästi aiempia vuosia vähemmän hakijoita, mutta hakijamäärän lasku saatiin pysähtymään kesän hakujaksolla. Syksyn hakujaksolla hakijamäärä alkoi nousta, kun poliisin työllistymistilanne parantui.

Haku koko vuoden

Poliisiammattikorkeakoulu ei kuulu yhteishakuun, vaan poliisin perustutkintoon voi hakea koko vuoden ajan. Suomenkieliseen koulutukseen järjestetään vuoden aikana neljä hakujaksoa ja ruotsinkieliseen koulutukseen haetaan opiskelijoita kerran vuodessa. Meneillään oleva hakujakso suomenkieliseen koulutukseen päättyy 15. elokuuta.

Tietoa poliisin perustutkintokoulutukseen hakemisesta saa Polamkin www-sivuilta kohdasta Haku oppilaitokseen, oppilaitoksen valintayksiköstä puhelimitse arkisin kello 9 - 15 (p. 071 878 3700) tai sähköpostitse osoitteesta valinnat.polamk(at)poliisi.fi sekä poliisilaitoksista ja työvoimatoimistoista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot