Mainos
Mainos

Poliisilla epäiltyjä kirurgisen sairaalan lääkevarkaudesta

Poliisilla on muutamia henkilöitä epäiltynä Helsingin kirurgisen sairaalan lääkevarkaudesta. Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Juha Hakolan mukaan viikonlopun aikana päätetään, mihin toimiin epäiltyjen suhteen ryhdytään.

-Meillä on useita tutkintalinjoja, mutta läpimurtoa ei ole vielä näkyvissä. Tässä vaiheessa rikoksen selvittäminen on puhdasta tutkintaa, Hakola kertoi tänään.

Helsingin kirurgisesta sairaalasta varastettiin perjantain vastaisena yönä erittäin vaarallisia lääkevalmisteita. Sairaalan akuuttilääkevaraston kaapista vietiin noin kolmesataa ampullia huumaavia lääkkeitä.

Lääkevarasto on Kasarmikadulla sijaitsevan sairaalarakennuksen neljännessä kerroksessa. Hakolan mukaan lääkekaappi sisälsi useita ovia ja lukkoja. Yksi ovista oli murrettu, mutta toisen avatun oven kohdalla on edelleen epäselvää, avattiinko se avaimilla vai murrettiinko sekin. Kaapin avain oli kuitenkin kadoksissa jo torstai-iltana.

-Lukitusjärjestelmien tekninen tutkinta valmistuu maanantaina, Hakola sanoi aamupäivällä.

Suurin osa varastetuista ampulleista sisältää lääkkeitä, jotka on luokiteltu erittäin vaarallisiksi huumausaineiksi. Osa niistä saattaa jopa erittäin pieninä annoksina aiheuttaa kuoleman, ja kaikki lamaavat hengityksen suurina annoksina käytettyinä.

Varkaiden käsiin joutuneissa ampulleissa voi olla merkintä Morphin, Temgesic, Fentanyl, Rapifen, Ultiva, Oxanest, Stesolid, Tramadol tai Petidin. Suurin osa näistä valmisteista on opioidikipulääkkeitä, joita käytetään muun muassa leikkauksissa, ensiavussa ja kovien kipujen, kuten syöpäkivun hoitoon. Temgesic tunnetaan myös opioidi- eli lähinnä heroiiniriippuvaisten vieroitus- ja korvaushoidossa käytettynä lääkkeenä.

Poliisi vetoaa yleisöön tapauksen selvittämiseksi. Rikosta tutkii Helsingin rikospoliisi.

(MTV3-STT)

Tapaukseen liittyvistä tiedoista voi olla yhteydessä poliisin huumerikosyksikköön puhelinnumeroon 09-189 5708 tai lähimpään poliisiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme