Mainos
Mainos

Poliisilla silminnäkijä Halmeen liikkeistä ennen ampumatapausta

Poliisi aikoo kuulustella huomenna silminnäkijää, joka kertoo nähneensä kansanedustaja Tony Halmeen ajaneen autolla ennen heinäkuista ampumavälikohtausta. Halmeen on huhuttu ajaneen päihtyneenä.

Poliisi jatkaa selvityksiään kansanedustaja Tony Halmeen liikkeistä ennen heinäkuista ampumavälikohtausta.

Poliisille ilmoittautui iltapäivällä nimellä ensimmäinen silminnäkijä, joka on ilmeisesti nähnyt kansanedustaja Tony Halmeen ajaneen autolla ennen heinäkuun alussa Tarkkampujankadulla Helsingissä sattunutta ampumavälikohtausta. Aiemmin poliisi oli kuullut vain huhuja Halmeen liikkeistä.

-Kukaan ei ollut tähän mennessä ilmoittautunut edes nimettömänä. Ihmetyttää, miksi vasta nyt soitetaan. Tapahtumailtana lähistöllä oli kymmenittäin silminnäkijöitä, mutta eipä kukaan soittanut, rikosylikomisario Kari Tolvanen kummastelee.

Tolvasen mukaan silminnäkijää on tarkoitus kuulustella huomenna. Tolvanen kuitenkin korostaa, ettei Halmetta ainakaan toistaiseksi missään tapauksessa epäillä rattijuopumuksesta. Ammattipainijana ja myöhemmin ammattinyrkkeilijänä mainetta niittänyttä Halmetta epäillään tällä hetkellä pelkästään ampuma-aserikoksesta ja vaaran aiheuttamisesta.

Ensin tutkitaan, sitten hutkitaan?

-Kuulustellaan nyt ensin mahdollista silminnäkijää. Esitutkinta käynnistetään, jos on aihetta. Muutoin rattijuopumushuhuilta pitää katkaista siivet. Toivottavasti ihmisiä ilmoittautuu vielä lisää, Toivanen sanoo.

Kaupungilla surisevan puskaradion mukaan Halme olisi ajanut tapahtumailtana ulkomaille rekisteröidyllä autolla. Poliisi aikoo tiedustella kansanedustajalta, milloin auto on tuotu maahan ja löytyykö menopeliin laillisia papereita.

Halme ei ole vielä lähimainkaan kuulustelukunnossa. Asioita saataneen virallisesti paperille vasta loppukesästä.

-Sairaalaan emme mene. Poliisiasema on niin meille kuin Halmeellekin parempi kuulustelupaikka, Tolvanen kertoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme