Mainos
Mainos

Poliisilla viime vuotta kiireisempää Taiteiden yössä

Eilisillan ja viime yön aikana Helsingissä järjestetty kulttuuritapahtuma Taiteiden yö piti poliisia kiireisenä. Iltakuuden ja aamukuuden välillä poliisilla oli noin 550 tehtävää, mikä on noin 140 kappaletta enemmän kuin viime vuonna.

- Tässä aiheutuu myös pientä tilastoharhaa siitä, että valvontaa oli tehostettu viime vuodesta, me olimme varautuneet paremmin ja isommalla poliisimäärällä, kertoopäivystävä komisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

- Kun valvontaa on enemmän, niin myös havaintoja tulee luonnollisesti enemmän.

Enimmäkseen tehtävät liittyivät häiriökäyttäytymisen suitsimiseen. Vaikka ilta oli poliisille kiireinen, ei tietoon ole tullut yhtään vakavaa juhlintaan liittyvää rikosta.

- Yön aikana kirjattiin henkeen ja terveyteen liittyviä rikoksia 66 kappaletta, ne olivat pääasiassa pahoinpitelyitä, komisario Lehtinen sanoo.

Eniten Taiteiden yön juhlijoita oli Finlandia-talon ympäristössä. Paikalla oli useita alaikäisiä, joiden alkoholin käyttöä poliisi valvoi tehostetusti ja kaatoi juomia maahan. Poliisin selviämisasemalle vietiin kaksikymmentä alaikäistä, joista puolet jäi asemalle koko yöksi. Vanhemmat kävivät noutamassa loput kymmenen koteihin selviämään.

Taiteiden yötä vietettiin lämpimässä säässä. Tapahtumajärjestäjä Helsingin Juhlaviikkojen mukaan kulttuuritapahtumiin eri puolilla kaupunkia osallistui noin 55 000 ihmistä. Erilaisia tapahtumia oli eilisillan ja viime yön aikana noin 150 kappaletta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme