Mainos
Mainos

Poliisille ei moitteita ukrainalaisperheen käännytyksestä

Sisäministeriön selvityksen mukaan ukranalaisperheen Suomesta käännyttänyt poliisi toimi virkavelvollisuuksiensa mukaisesti. Suomea on paheksuttu siitä, että perheen jäseniin ruiskuttiin rauhoittavia lääkkeitä ennen maasta poistumista. Sisäministeriön mukaan poliisi oli yhteydessä sairaanhoitajaan saadakseen toimintaohjeita.

Sisäministeriön selvityksen mukaan ukrainalaisperheen Suomesta käännyttänyt poliisi toimi virkavelvollisuuksiensa mukaisesti. Ministeriön mukaan käännytys oli poikkeuksellisen vaikea ja vaativa, mutta poliisit eivät rikkoneet maasta poistamista koskevia määräyksiä tai ohjeita.

Euroopan neuvoston kidutuksenvastainen komitea moitti äskettäin Suomea siitä, että perheen jäseniin ruiskutettiin ennen maasta poistamista rauhoittavia lääkkeitä. Sisäministeriön mukaan poliisi oli perhettä käännytettäessä yhteydessä sairaanhoitajaan, joka puolestaan sai toimintaohjeita työpaikkansa lääkäriltä.

Ministeriö aikoo jatkossa lisätä ohjeisiinsa pelisäännöt siitä, miten poliisi voi käyttää terveydenhuoltohenkilöstöä virka-apuna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme