Mainos
Mainos

Poliisille erillinen joukko kriisiviestintään

Poliisi perustaa erityisen viestinnän valmiusjoukon kriisitilanteita varten, kertoi poliisiylijohtaja Mikko Paatero tänään Mikkelissä.

Taustalla ovat Jokelan ja Kauhajoen koulusurmien kokemukset. Valmiusjoukko voidaan lähettää nopealla aikataululla kriisin tapahtumapaikalle tukemaan paikallista poliisia, joka voi keskittyä varsinaiseen tehtäväänsä. Valmiusjoukon perustamisen aikataulu ei ole vielä selvillä.

- Joukolla on sekä kotimaista että kansainvälistä osaamista. Vaativassa poikkeustilanteessa myös ulkomailta tulee isoja paineita, Paatero sanoi. Hänen mukaansa joukko pitää saada paikalle muutaman tunnin sisällä.

Viestintäpäällikkö Marko Luotonen poliisin ylijohdosta kertoi, että ryhmään tulee viestintään perehtyneitä poliiseja ja poliisin tiedottajia eri puolilta maata. Toteutus vaatii jonkinlaisen päivystysjärjestelmän, jotta liikkeelle lähtö käy nopeasti.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme