Mainos
Mainos

Poliisille laajennetut valtuudet terrorismin torjuntaan

Poliisi on saamassa puhelinkuunteluoikeudet terrorismin ennaltaehkäisyyn. Tavoitteena on, että poliisi voisi tehdä myös valeostoja ja käyttää virallisesti poliisin ulkopuolisia tietolähteitä.

Poliisi on saamassa tuntuvasti nykyistä tehokkaammat toimivaltuudet terrorismin torjunnassa, jos eduskunta hyväksyy poliisilain muutosesitykset. Tarkoituksena on, että poliisi saisi telekuunteluoikeudet terrorismin ennaltaehkäisyssä. Myös poliisin peitetoimiin kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Tavoitteena on, että poliisi voisi tehdä myös todellisia valeostoja etenkin huume- ja rahanpesurikosten selvittämisessä sekä käyttää virallisesti poliisin ulkopuolisia tietolähteitä.

Lakia muuttamalla pyritään vastaamaan poliisin toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Päätavoitteena on tehostaa järjestäytyneen rikollisuuden estämistä, paljastamista ja selvittämistä. Erityistavoitteena on parantaa poliisin valmiuksia estää ennalta terrorismia. Hallitus antaa poliisilain muutosesitykset eduskunnalle ensi viikon tiistaina. Tarkoituksena on saada uudistus voimaan ensi vuoden toukokuun alusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot