Mainos
Mainos

Poliisille oikeus tutkia nuori viinan varalta

Poliisi saa ryhtyä puuttumaan nuorten alkoholin hallussapitoon aiempaa tiukemmin.

Ensi kuun alusta lähtien poliisilla on oikeus tarkastaa alaikäisen tavarat ja päällisin puolin hänen vaatteensa, jos on todennäköisiä syitä epäillä nuoren pitävän hallussaan alkoholia.

Nuorten koskemattomuus on herkkä asia. Oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos Lena Andersson kertoo, että eduskunnassa muutos herätti paljon keskustelua.

- Tähän säännökseen tuli rajaus, että esimerkiksi vaatteiden päällisin puolin tapahtuva tarkastus pitää tapahtua niin, ettei puututa loukkaavalla tavalla epäillyn henkilökohtaiseen koskemattomuuteen, Andersson kertoo MTV:n uutisille.

- Sen lisäksi tarkastaminen on mahdollista vain, jos on todennäköisiä syitä epäillä hallussapitoa, eli säännös ei mahdollista minkäänlaisia ratsiatyyppisiä tarkastuksia.

Jos poliisi löytää alaikäiseltä nuorelta alkoholijuomia, poliisi voi ottaa juomat pois ja hävittää ne. Alkoholin hallussapidosta ikärajoja rikkoen voidaan lisäksi määrätä 20 euron rikesakko.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme