Mainos
Mainos

Poliisille poikkeuksetta telekuuntelulupa

Poliisi on viime vuosina saanut poikkeuksetta luvan telekuunteluun sitä hakiessaan.

Viime vuonna poliisille myönnettiin yli 1200 lupaa kuunnella rikoksesta epäiltyjen puheluja. Etelä-Suomen Sanomien mukaan eduskunnan oikeusasiamiehen toimistossa onkin kiinnitetty huomiota siihen, ettei edes lupakäytäntöä viime kädessä valvovassa sisäministeriössä tiedetä, miksi myönnettyjen lupien määrä on useita satoja suurempi kuin virallinen tilasto kertoo.

Apulaisoikeusasiamies Ilkka Rautio on joutunut puuttumaan myös tapauksiin, joissa alioikeudet ovat sallineet laittoman puhelinliikenteen tarkkailuun. Rautio pitääkin erittäin suotavana sitä, että poliisijohto kiristäisi telekuuntelun valvontaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot