Mainos
Mainos

Poliisille potkulauta - katso video

Espoossa poliisi otti tänään koekäyttöön uudenlaisen kulkuneuvon: sähköakulla toimivan "potkulaudan", jossa ei kuitenkaan tarvitse potkia.

Pyörillä kulkeva henkilökuljetin on suunniteltu helpottamaan jalkapartiontia. Siitä on apua muun muassa liikenteen ohjauksessa ja väkijoukkojen hallinnassa esimerkiksi lentokentillä.

Koska laitteella ei tieliikennelain mukaan saa vielä ajaa julkisilla teillä, testikäytössä olevat kolme kulkupeliä nähdään lähitulevaisuudessa vain yleisötapahtumissa. Testikäyttö jatkuu ainakin 2 vuotta.

"Potkulauta" toimii sähköllä eikä siinä ole kaasukahvaa tai kaasupoljinta, vaan sitä hallitaan vartalon liikkeillä. Espoolaiset poliisit ovat saaneet käyttökoulutuksen laitteeseen.

Ainakin Pariisissa turistiryhmät voivat vuokrata vastaavanlaisia "potkulautoja" käyttöönsä. Meno oli kuitenkin aikamoista rytyyttämistä Tuileries'n puiston hiekkateillä.

Maahantuoja kuvailee laitetta maailman ensimmäiseksi kaksipyöräiseksi henkilöajoneuvoksi, joka säilyttää itse tasapainonsa. Aivojen tavoin laite kykenee tunnistamaan, milloin sen ohjaaja nojautuu eteenpäin. Tasapainon säilyttämiseksi laite antaa käskyn pyörille pyöriä eteenpäin, jolloin laite ja sen ohjaaja lähtevät liikkumaan eteenpäin.

Ajopelillä pystyy saavuttamaan 20 kilometrin tuntinopeuden.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme