Mainos
Mainos

IL: Nuoret levittävät netissä julmia eläinrääkkäysvideoita – Poliisille runsaasti vinkkejä

Sosiaalisessa mediassa kiertää erityisesti nuorten levittäminä raakoja eläinrääkkäys- ja kidutusvideoita. Keskusrikospoliisin verkkotiedustelusta vastaava rikoskomisario Sari Sarani kertoo Iltalehdelle poliisin saaneen ilmiöstä runsaasti nettivinkkejä.

– Tämä tietysti herättää huomiota ja huolestumista ihmisissä, kun joku jakaa esimerkiksi kuvan, jossa kissan päähän on työnnetty ruuvimeisseli ja eläimestä valuu verta. Ne kuvat ovat hyvin vastenmielisiä, Sarani kertoo.

Valokuvissa ja videoissa esiintyvät henkilöt ovat Saranin mukaan 12-20-vuotiaita nuoria ja niitä myös jakavat erityisesti nuoret. Poliisin käsityksen mukaan jaettu materiaali on kuvattu ulkomailla, mahdollisesti itärajan takana.

Sarani harmittelee, että kuvien leviämistä ei voida täysin estää.

– Varsinkin kun puhutaan jutuista, jotka eivät vielä oikein muodosta minkään rikoksen tunnusmerkistöä, niin poliisilta loppuu toimivalta, Sarani sanoo Iltalehdelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme