Mainos
Mainos

Poliisille syyte pidätetyn kohtelusta

Raumalaismies on nostanut syytteen poliisia vastaan pidätystilanteen huonon kohtelun vuoksi. Diabetesta sairastava mies väittää terveydentilansa vaarantuneen ja vaatii korvauksia myös korulävistystensä umpeutumisesta.

Raumalainen poliisi on saanut syytteen tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyte tuli raumalaisen miehen kohtelusta kiinniotossa ja pidätyksessä.

Vuonna 1939 syntynyt diabetesta sairastava raumalaismies otettiin kiinni tuhotyöstä epäiltynä vuonna 2003. Poliisi muutti kiinnioton pidätykseksi, ja mies vietti putkassa yli vuorokauden.

Mies sanoo, että hän ei saanut hoitaa diabetestaan kunnolla putkassa. Miehen mukaan hänen terveydentilansa vaarantui. Hän katsoo muun muassa saneensa sydänveritulpan sellikohtelun seurauksena. Lisäksi hänen 25 korulävistystään tulehtuivat. Korut jouduttiin poistamaan, ja lävistykset umpeutuivat.

Mies itse vaatii poliisille rangaistusta tahallisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kuluista, kivuista, säryistä ja henkisistä kärsimyksistä hän vaatii 9500 euron korvausta. Vaadittavasta korvaussummasta 7000 euroa on uudelleenlävistyksen kuluja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme