Mainos
Mainos

Poliisille tukku uusia valtuuksia

Poliisi on saamassa uusia valtuuksia esitutkinta- ja pakkokeinolakien uudistuessa.

Hallitus antaa huomenna eduskunnalle esityksen laeista, joiden tarkoitus on parantaa edellytyksiä tutkia törkeitä rikoksia. Asiaa käsiteltiin valtioneuvostossa tänään.

Esityksen mukaan poliisi saa mahdollisuuden asuntojen tekniseen kuunteluun joidenkin törkeimpien rikosten tutkinnassa. Kotikuuntelua arvellaan tarvittavan lähinnä törkeiden huumausainerikosten selvittämisessä.

Myös poliisin valtuudet kuunnella ja valvoa puhelimia ja muuta televiestintää laajenevat. Poliisi saa esimerkiksi nykyistä paremmat valtuudet seurata sähköpostia.

Useiden pakkokeinojen käytön kynnys laskee. Henkilö voidaan pidättää tai vangita nykyistä lievemmin perustein. Sama koskee omaisuuden hukkaamiskieltoa ja takavarikkoa sekä henkilönkatsastusta ja DNA-näytteen ottamista ja rekisteröimistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot