Mainos
Mainos

Poliisille yhä enemmän ilmoituksia kunnianloukkauksista netissä

Internetistä onkin tullut koulu- ja työpaikkakiusaajien uusi työväline. Verkkokiusaaminen on pääasiassa toisilleen tuttujen ihmisten keskinäistä välienselvittelyä.

Poliisille tulee yhä enemmän ilmoituksia verkossa tapahtuneista kunnianloukkauksista. Internetistä onkin tullut koulu- ja työpaikkakiusaajien uusi työväline.

Riitta Kauppinen Mannerheimin lastensuojeluliitosta sanoo, että kiusaaja voi laittaa esimerkiksi verkossa oleville keskustelupalstoille ikävää tietoa toisesta henkilöstä, esiintyä kiusattavan nimellä tai julkaista kiusallisia kuvia tai videoita YouTubessa tai Irc-galleriassa.

Verkkokiusaaminen on pääasiassa toisilleen tuttujen ihmisten keskinäistä välienselvittelyä.

Esimerkiksi Helsingin poliisi tutkii vuosittain kymmeniä verkkoon liittyviä kunnianloukkaustapauksia. Monesti tekijänä on aikuinen. Rikosylikonstaapeli Pertti Koiviston mukaan täysin tuntemattomia ei yleensä lähdetä kiusaamaan, vaan kiusaaminen liittyy esimerkiksi työsuhteen katkeamiseen,

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme