Mainos
Mainos

Poliisilta hölmöilyvaroitus uudeksivuodeksi

Poliisi muistuttaa järjen käytöstä uudenvuodenaattona. Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa muistutetaan ilotulitteita koskevista säännöistä ja kertoo,että poliisi on varautunut valvomaan vuoden päätösjuhlaa normaalia vahvemmalla väkimäärällä.

Poliisi muistuttaa, että vain 18-vuotta täyttäneet saavat pitää hallussaan ja käyttää ilotulitteita.

– Edellisinä vuosina alaikäisiltä takavarikoitujen ilotulitteiden alkuperä oli valitettavan usein omat vanhemmat, poliisi kirjoittaa.

Lisäksi alkoholin vaikutuksen alaisena ei ilotulitteita saisi ampua. Myös suojalasit on lain mukaan muistettava.

Hätäraketit vain oikeaan hätään

Myös merivartiosto muistuttaa juhlijoita järjen käytöstä uudenvuoden juhlahumussa. Merivartiosto muistuttaa tiedotteessaan, että hätäraketteja ei tule käyttää muuta kuin oikeassa hätätilassa.

Merivartioston mukaan ilkivaltaisesti ammutut hätäraketit aiheuttavat kustannuksia yhteiskunnalle ja turhaa työtä viranomaisille. Hätäraketin laukaisuun suhtaudutaan aina vakavuudella ja hälytykseen vastaa yleensä merialueilla useampi viranomainen Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopterista ja laivoista muihin viranomaisiin, jolloin turhaan ammuttu raketti vie resursseja oikeasta pelastustyöstä. Tiedotteessa muistutetaan, että tekijä joutuu korvaamaan turhista etsinnöistä aiheutuneet kustannukset valtiolle.

Raketteja saa ampua uudenvuodenyönä klo 18–02 välisenä aikana.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme