Mainos
Mainos

"Poliisilta jää jo nyt 100 000 hälytystehtävää suorittamatta" – alkoholilain muutos lisää poliisin työpaineita

Poliisitarkastaja Ari Järvenpää kertoo Huomenta Suomessa, että uusi, 1. maaliskuuta voimaan astunut alkoholilaki todennäköisesti lisää poliisien työtaakkaa. 

Ravintoloiden aukioloajat pitenevät todennäköisesti ensimmäisen kerran kolmen viikon päästä. Alkoholilain muutos tarkoittaa poliisille todennäköisesti tulevaisuudessa ainakin pidempiä yövuoroja, kun anniskelua saa jatkaa viiteen asti aamulla.

– Poliisin pitää nyt analysoida sitä, miten paljon lakimuutos pidentää hälytystehtävien jatkumista. Poliisi joutuu todennäköisesti valvomaan turvallisuutta keskusta-alueilla pidempään, koska ihmiset lähtevät kotiin myöhemmin, Järvenpää kertoo.

Poliisi joutuu priorisoimaan hälytystehtäviä

Poliisissa on etukäteen arvioitu, että lakimuutoksen kokonaisvaikutus saattaa lisätä työvoiman tarvetta jopa 170 henkilötyövuotta. Käytännössä resurssitarpeen arvioidaan lisääntyvän hiljalleen.

– Alkoholinkäyttö lisääntyy, joka vaikuttaa poliisitehtäviin. On todennäköistä, että kesäaikaan viikonloppuisin ei välttämättä voida edes suorittaa kaikkia hälytystehtäviä ja niitä on priorisoitava kiireellisyyden mukaan.

Järvenpään mukaan poliisi joutuu jo nykyisin jättämään osan tehtävistä suorittamatta, koska hälytystehtäviä on pitänyt laittaa tärkeysjärjestykseen.

– Meillä on oletus, että 100 000 tehtävää on jäänyt poliisilta suorittamatta tähän mennessä ja tämä muutos tuskin vähentää sitä massaa tulevaisuudessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme