Mainos
Mainos

Poliisilta uutta tietoa Raaseporin turmasta: Kaikki menehtyneet varusmiehet istuivat Sisun lavalla

Raaseporin tasoristeysonnettomuudessa vakavasti loukkaantuneiden tila on poliisin mukaan vakaa, mutta heitä ei ole vielä kuulusteltu.

Alustavia puhutteluja on kuitenkin pidetty, ja niiden myötä tapahtumien kulku on täsmentynyt. Poliisi kertoo yksityiskohdista tiedotteessaan.

Turma-auto oli osa saattuetta, johon kuului yhteensä 5 ajoneuvoa. Niistä 3 ensimmäistä olivat kuorma-autoja, joiden perässä ajoi yksi kantahenkilökunnan auto ja yksi moottoripyörä.

Turma-auto oli saattueen ensimmäinen ajoneuvo, maastokuorma-auto malliltaan Sisu A2045.

Sisun kyydissä oli yhteensä 8 varusmiestä. Heistä 3 istui auton hytissä ja 5 lavalla. Kaikki onnettomuudessa menehtyneet 3 varusmiestä olivat onnettomuushetkellä lavalla ja istuivat asetuksen mukaisessa turvakehikossa olevissa istuimissa.

Onnettomuudessa kuoli 3 varusmiehen lisäksi yksi kiskobussin kyydissä ollut matkustaja. Sisu ja kiskobussi törmäsivät eilen aamulla noin kello kahdeksan aikaan Skogbyn tasoristeyksessä Raaseporissa. 

Poliisin mukaan sääolosuhteet olivat tapahtuma-aikaan erittäin haastavat ja näkyvyys huono.

Onnettomuuspaikan rataosuudella raideliikenteen nopeusrajoitus on 120 kilometriä tunnissa. Onnettomuudessa osallisena olleen kiskobussin DM12 huippunopeus on 120 kilometriä tunnissa.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittelyä muun muassa asianosaisten kuulusteluilla ja näytteiden analysoinnilla. Luvassa on myös oikeuslääketieteellisiä tutkimuksia ja puolustusvoimien sääntöihin tutustumista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme