Mainos
Mainos

Poliisin kielenkäyttö tarkkailussa

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jaakko Jonkka selvittää, syyllistyikö Helsingin poliisi rasistiseen kielenkäyttöön tiedotteessaan. Poliisin on käyttänyt rikostiedotteessaan toistuvasti neekeri-sanaa.

Jonkka tekee selvityksen omasta aloitteestaan. -Selvitämme, millainen on poliisin ohjeistus ja kuulemme asianomaisia henkilöitä, hän sanoo. Apulaisoikeusasiamies ei osaa vielä arvioida, milloin selvityksen lopputulos valmistuu.

Helsingin poliisilaitos joutui aiemmin päivällä selittämään tiedotuskäytäntöään. Julkisuuteen iltapäivällä toimittamassa poliisitiedotteessa etsitään ryöstöistä epäiltynä neekeriä, joka mahdollisesti on somali. Rikosylikomisario Aarre Riikonen Helsingin poliisilaitokselta piti nimenomaan sanaa neekeri välttämättömänä tunnistettavuuden takia. Hän kuitenkin myöntää, että neekeri-ilmaisun käyttö "livahti julkisuuteen puolivahingossa".

Neekeri-sanaa pidetään nykyisin suomen kielessä myös rasistisena ilmaisuna, josta on annettu käräjäoikeuksissa tuomioita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme