Mainos
Mainos

Poliisin kiinniottama mies kuoli poliisin syliin

Vantaalla mies kuoli viime lauantaina poliisin kiinnioton yhteydessä, kertoo syyttäjä.

Poliisipartio oli aamukuuden tienoilla havainnut Vantaalla Vihdintiellä ajoneuvon pysähtyneenä tien sivuun. Kuljettaja oli poistunut ajoneuvosta ja lähtenyt juoksemaan ajotiellä, jolloin partio oli päättänyt pysäyttää miehen tämän turvallisuuden takaamiseksi.

Miehen kunto kuitenkin romahti, kun poliisikaksikko oli saanut hänet haltuunsa. Poliisipartio aloitti heti elvytystoimet ja ilmoitti hätäkeskukseen. Paikalle saapui ensihoidon lääkäriyksikkö, mutta mies kuoli elvytyksestä huolimatta, syyttäjän tiedotteessa kerrotaan. Mies oli noin 30-vuotias.

Asiasta on tehty poliisirikosilmoitus Valtakunnansyyttäjänvirastoon, koska mies kuoli poliisin virkatehtävän yhteydessä. Vastaavassa tapauksessa selvitetään aina poliisin toimien asianmukaisuus.

Tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Kreetta Mäki-Kahra Helsingin syyttäjänvirastosta kertoo STT:lle, että poliiseja ei tässä vaiheessa epäillä mistään rikoksesta. Asiassa ovat esiselvittelyt meneillään.

– Viikonloppuna poliisien kanssa on alustavasti asiasta keskusteltu, ja nyt sitten aiotaan kuulla heitä vielä uudelleen tapahtuneesta.

Asiassa menee hänen arvionsa mukaan useampia viikkoja.

– Meidän pitää odottaa kuolemansyyntutkinnan valmistumista.

Siinä kestää Mäki-Kahran arvion mukaan vähintään 5-6 viikkoa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme