Mainos
Mainos

Poliisin nettisivujen kaatuminen johtui inhimillisestä erehdyksestä

Sisäministeriön internetsivujen eilinen kaatuminen johtui tietokatkoksesta.

Poliisin, rajavartiolaitoksen ja sisäministeriön sivut kaatuivat, kun arviolta 60 000 ihmistä pyrki poliisin sivuille lukemaan tietovuotoa koskevaa listaa.

Poliisihallituksen tietohallintopäällikkö Tapani Hämäläinen kertoo, että sivustojen palvelinta ei ole tehty kestämään eilisen kaltaista kävijäryntäystä.

– Olemme menetelleet aiemmin suurta kiinnostusta koskevissa tapauksissa niin, että kiinnostava tieto on sijoitettu poliisin sivujen ulkopuoliselle palvelimelle niin sanotuksi staattiseksi sivuksi, jolloin siihen kohdistuva kiinnostus ei ole kuormittanut palvelintamme. Nyt ei toimittu näin tiedon kulussa sattuneen katkosen takia. Tiedon kulun ongelmien takia myöskään palvelun tarjoaja ei saanut ajoissa tietoa asiasta.

Eilisten ongelmien takia poliisin sivut on tänään eriytetty sisäministeriön koko hallinnonalan palvelimesta.

– Tarkoituksena on turvata se, että jos yksi sivu ylikuormittuu, muut sivut eivät kaadu.

Poliisin sivuilla on ollut vielä tänään ongelmia yhä normaalia vilkkaamman kävijämäärän takia.

Sivustot uusitaan kokonaan

Poliisihallituksen Tapani Hämäläinen sanoo, että vaikka sisäministeriön palvelimen kestokykyä kasvatettiin vuoden 2004 tsunamin jälkeen, ovat nykyiset internetsivustot jo lähtökohtaisesti silloisia huomattavasti kuormittavampia.

Sisäministeriön internetsivujen alustat uusitaankin ensi kesään mennessä.

– Nykyinen sovellus on elinkaarensa loppuvaiheessa. Tekniikka on kehittynyt viime vuosina voimakkaasti ja sen takia julkaisujärjestelmässämme otetaan käyttöön uusi järjestelmä, joka vastaa entistä paremmin nykyisiä vaatimuksia. Teemme kaikkemme niillä resursseilla, mitä meille on myönnetty, sanoo palvelutuotantojohtaja Anne Sandberg sisäasiainministeriön tietotekniset palvelut tuottavasta Haltikista.

Hämäläinen muistuttaa, etteivät poliisin internetsivujen ongelmat ole vaikuttaneet mitenkään poliisin operatiiviseen toimintaan.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme