Mainos
Mainos

Poliisin olisi pitänyt puhua nuorille ruotsia

Espoon poliisin kotibileistä kiinni ottamilla ruotsinkielisillä nuorilla oli oikeus tulla kohdatuksi omalla äidinkielellään, toteaa suomenruotsalaisten kansankäräjien puheenjohtaja, kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos (r.). Kansankäräjillä ei ole kuitenkaan vielä ehditty keskustella siitä, miten tapaukseen tullaan reagoimaan.

Neljä 18-vuotiasta nuortamiestä vietiin yöksi putkaan perjantaina lähes 50 osanottajan juhlista, joista naapuri oli tehnyt valituksen. Nuoret puhuivat ruotsia keskenään ja poliisille, joka puolestaan puhui suomea. Nuoret epäilivät eilisessä Hufvudstadsbladetissa poliisin ärsyyntyneen heidän kielestään.

Espoon poliisin ylikomisario Rune Svahnin mukaan perjantain tapahtumilla ei ollut tekemistä kielen kanssa. Hän kuitenkin totesi tiedotteessaan, että poliisipartioissa tulisi aina olla joku ruotsin kieltä taitava. Wideroos on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa ei riitä, että ruotsinkieliset ymmärtävät suomea, vaan poliisin tulee myös ymmärtää heitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme