Mainos
Mainos

Poliisin peitetoiminta puhuttaa

Monet tahot näkevät enemmän riskejä kuin etuja poliisille ehdotetussa oikeudessa tehdä rikoksia peitetoiminnassa. Myös todistajan kuuleminen nimettömänä oikeudessa jakaa mielipiteitä.

Oikeus- ja sisäministeriön työryhmän ehdotus poliisin oikeudesta tehdä rikoksia peitetoiminnassa on saanut lausuntokierroksella nihkeähkön vastaanoton. Esitys miellytti poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen edustajia, mutta monet muut näkivät siinä enemmän riskejä kuin etuja.

Samalla tavoin mielipiteitä jakoi työryhmän toinen ehdotus eli mahdollisuus todistajan kuulemiseen nimettömänä tuomioistuimessa. Ajatusta vastustivat lukuisat tahot, muun muassa muutamat käräjäoikeudet, oikeusoppineet ja Suomen Lakimiesliitto.

Työryhmän esityksen läpimeno kasvattaisi jälleen poliisin valtuuksia, tosin vain tietyissä rajatuissa tilanteissa. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriö kummeksui poliisin oikeuksien jatkuvaa rukkailua pienin uudistuksin ja kaipasi valtuuksien laajempaa tarkastelua.

Keväällä annettu mietintö on tarkoitus jalostaa hallituksen esitykseksi tämän vuoden aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme