Mainos
Mainos

Poliisin rahat eivät riitä

Poliisi ei voi suoriutua tehtävistään tämänhetkisellä rahoituksella. Poliisiasiain neuvottelukunta on huolissaan siitä, että poliisin toimintaympäristö on muuttunut aiempaa vaativammaksi eivätkä rahat enää riitä tehtävistä suoriutumiseen.

Haastavien tehtävien lisäksi myös poliisihallinnon alueellistaminen sekä kansainväliset velvoitteet lisäävät kustannuksia.

Kehittämishankkeiden rahoitusta on Suomessa karsittu voimakkaasti samalla kuin kansainväliset velvoitteet ovat lisääntyneet. Suomella on muun muassa vaikeuksia toteuttaa viime kesänä voimaan astuneita Prümin sopimuksen velvoitteita, kuten reaaliaikaisten DNA-rekisteritietojen ja sormenjälkien sekä ajoneuvorekisteritietojen vaihtoa kansainvälisesti. Lisäksi biometrisen passin kehittäminen on viivästynyt.

Poliisiasian neuvottelukunta tukee sisäministerin esitystä lisärahoituksesta. Rahoitusta tarvittaisiin muun muassa toimintaympäristön muutoksista aiheutuviin kustannuksiin, kehittämishankkeisiin, työttömien poliisien työllistämiseen sekä suojavälineiden hankintaan. Sisäministeri on asettanut asiaa varten työryhmän.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot