Mainos
Mainos

Poliisin suhtautuminen perheväkivaltaan tiukentunut

Poliisin suhtautuminen perheväkivaltaan on muuttunut pahoinpitelyrikoksia koskevan lain muuttumisen jälkeen.

Poliisi

Pahoinpitelyrikoksia koskevan lain muuttuminen on tiukentanut poliisin suhtautumista perheväkivaltatapauksiin. Kodeissa tehdyistä väkivaltaisuuksista tehtiin uuden lain voimaantulon jälkeen aiempaa enemmän rikosilmoituksia, vaikka hälytystehtävät eivät itsessään lisääntyneet.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksen mukaan vuonna 1995 kahdeksan prosenttia poliisin Helsingissä kirjaamista väkivaltatapauksista oli perhe- ja parisuhdeväkivaltaa. Vuonna 1999 sen osuus oli jo 21 prosenttiin.

Poliisi on toimittanut Helsingissä myös syyteharkintaan aiempaa enemmän yksityisellä paikalla tapahtuneita pahoinpitelyrikoksia. Juuri ennen lainmuutosta syyttäjälle siirtyi 44 prosenttia lieviksi ja tavallisiksi pahoinpitelyiksi luokitelluista teoista. Vuonna 1999 vastaava luku oli 62 prosenttia.

Lain muuttuessa syyskuun alussa 1995 yksityisellä paikalla tehdyt tavalliset pahoinpitelyt muuttuivat virallisen syytteen alaisiksi rikoksiksi. Näin haluttiin korostaa, ettei väkivalta ole sallittua perhepiirissäkään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot