Mainos
Mainos

Poliisin takaa-ajotilanteet lisääntyneet

Voimakas autovarkauksien ja huumeidenkäytön lisääntyminen on myös lisännyt poliisin takaa-ajotilanteita.

Eilen Helsingissä menehtyi kaksi sivullista kun poliisi ajoi takaa huumeiden vaikutuksen alaisena ollutta autovarasta. Näin vakavaseurauksiset takaa-ajot ovat erittäin harvinaisia, mutta muutamia loukkaantumisia tapahtuu vuosittain.

- Kerran kymmenessä vuodessa meillä tapahtuu joku tämän tyyppinen kuin nyt on tapahtunut, eli että joku kuolee tai useampia kuolee, sanoo komisario Reijo Muuri Helsingin poliisin kenttäyksiköstä

Yleensä menehtyneet ovat takaa-ajettuja tai poliiseja. Loukkaantumisia sattuu takaa-ajoissa muutamia joka vuosi. Myös sivullisille kun takaa-ajetaan taajamissa.

Tarkat ohjeet

Poliisin ohjeet takaa-ajosta ovat tarkat. Määräyksiä on aseen- ja piikkimaton käytöstä ajoneuvolla uhkaamiseen. Erityisesti huomioidaan sivullisten turvallisuus, mutta käytännössä tulkinta on hankalampaa.

- Takaa-ajosta luopuminen on vaikea kysymys ja vaatisi enemmän keskustelua poliisin sisäisestikin, sanoo Muuri.

Takaa-ajosta tai siitä luopumisesta päättää poliisipartio. Ruotsissa päätös tehdään kenttäjohdossa. Riskialttiista takaa-ajosta luopuminenkaan ei aina ole suotavaa.

-Jos annamme viestin, että poliisi luopuu takaa-ajosta kun se on riittävän riskialtis, niin se luultavasti johtaisi väärään käyttäytymismalliin, arvelee komisario Muuri.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme