Mainos
Mainos

Poliisin takaa-ajotilanteet lisääntyneet

Voimakas autovarkauksien ja huumeidenkäytön lisääntyminen on myös lisännyt poliisin takaa-ajotilanteita.

Eilen Helsingissä menehtyi kaksi sivullista kun poliisi ajoi takaa huumeiden vaikutuksen alaisena ollutta autovarasta. Näin vakavaseurauksiset takaa-ajot ovat erittäin harvinaisia, mutta muutamia loukkaantumisia tapahtuu vuosittain.

- Kerran kymmenessä vuodessa meillä tapahtuu joku tämän tyyppinen kuin nyt on tapahtunut, eli että joku kuolee tai useampia kuolee, sanoo komisario Reijo Muuri Helsingin poliisin kenttäyksiköstä

Yleensä menehtyneet ovat takaa-ajettuja tai poliiseja. Loukkaantumisia sattuu takaa-ajoissa muutamia joka vuosi. Myös sivullisille kun takaa-ajetaan taajamissa.

Tarkat ohjeet

Poliisin ohjeet takaa-ajosta ovat tarkat. Määräyksiä on aseen- ja piikkimaton käytöstä ajoneuvolla uhkaamiseen. Erityisesti huomioidaan sivullisten turvallisuus, mutta käytännössä tulkinta on hankalampaa.

- Takaa-ajosta luopuminen on vaikea kysymys ja vaatisi enemmän keskustelua poliisin sisäisestikin, sanoo Muuri.

Takaa-ajosta tai siitä luopumisesta päättää poliisipartio. Ruotsissa päätös tehdään kenttäjohdossa. Riskialttiista takaa-ajosta luopuminenkaan ei aina ole suotavaa.

-Jos annamme viestin, että poliisi luopuu takaa-ajosta kun se on riittävän riskialtis, niin se luultavasti johtaisi väärään käyttäytymismalliin, arvelee komisario Muuri.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot