Mainos
Mainos

Poliisin tehopartiointi vähensi rikoksia Helsingin keskustassa

Helsingin rautatieaseman alueen rikoslukuja onnistuttiin viime vuonna vähentämään huomattavasti poliisin tehopartioinnilla. Eniten vähenivät varkaudet ja näpistykset.

Helsingin rautatieasema ja sen lähiympäristö ovat Suomen rikostilastoissa aivan kärkipäässä. Varsinkin illat ja viikonloput ovat poliiseilla ja vartijoilla usein täystyöllistettyjä.

- Asematunnelin liikkeistä haemme usein näpistelijöitä, lisäksi erilaiset jengit ottavat keskenään yhteen. Myös pahoinpitelyt ja häiriökäyttäytyminen ovat arkipäivää rautatieasemalla, summaa ylikonstaapeli Jorma Kasanko Helsingin poliisilaitokselta

Poliisi onnistui viime vuoden tehopartioinnilla vähentämään aseman seudun rikosten määrää lähes viidenneksen. Varkaudet ja vahingonteot vähenivät selvästi - pahoinpitelyt sen sijaan jatkoivat kasvuaan.

Kun asemapoliisin päivystyspiste viime marraskuussa lakkautettiin, moni pelkäsi levottomuuden aseman seudulla taas lisääntyvän. Asemalla päivystävien vartijoiden mukaan yhteistyö poliisin kanssa sujuu kuitenkin tehokkaasti.

Normaalioloissa aseman seudulla kiertää kaksi poliisin jalkapartiota. Lisäksi turvallisuutta valvovat yksityiset vartiointiliikkeet.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme