Mainos
Mainos

Poliisin tekniikkakeskus myi sekundapatruunoita kokelaille

Ruotsissa käyttökieltoon asetettujen patruunoiden tilaaminen ja kauppaaminen maksoivat viran poliisin tekniikkakeskuksen materiaalipäällikölle.

Ruotsin poliisi toimitti Suomeen 300 000 käyttökiellossa olevaa harjoituspatruunaa postikulujen hinnalla. Käyttökielto oli määrätty syttymisen viivästymisen takia.

Tekniikkakeskus myi patruunoita muun muassa Poliisiammattikorkeakoululle poliisikokelaiden ammuttaviksi. Panoksista otettiin täysi hinta eikä käyttökiellosta kerrottu ostajille.

Tekniikkakeskus irtisanoi hankkeesta vastanneen materiaalipäällikön, koska hän riskeerasi toiminnallaan ampujien turvallisuuden. Päällikkö vei jutun virkamieslautakuntaan, jonka mielestä irtisanomiseen oli kuitenkin erittäin painava syy. Korkein hallinto-oikeus oli samaa mieltä.

Materiaalipäällikön mukaan alehinta ja mahdollisista laatuongelmista kertominen olisivat saattaneet hankaloittaa kauppoja. Hänen mielestään patruunat olivat käyttökelpoisia harjoittelussa.

Asiantuntijalausunnon mukaan syttymisviive voi olla vaaraksi aseen käyttäjälle tai vieressä olijalle. Riski on suurempi kokemattomilla ampujilla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot