Mainos
Mainos

Poliisin työstä kannellaan entistä innokkaammin

Poliisin toiminnasta on kanneltu tällä vuosituhannella selvästi enemmän kuin aiemmin. Aamulehden selvityksen mukaan esimerkiksi viime vuonna tehtiin 1600 kantelua, kun vuonna 2000 kanteluja oli 1000.

Yleisimmin kantelijat ovat sitä mieltä, ettei poliisi ole tutkinut tapausta riittävästi tai ollenkaan. Tällaiset kantelut todetaan yleensä aiheettomiksi.

Aiheellisia kanteluita on tehty tutkinnan hitaudesta. Viime vuosina poliisit ovat saaneet hitaudesta useita huomautuksia ja jopa yhden tuomion. Tuomio tuli siitä, että neljän tapauksen esitutkinta venyi Inari-Utsjoen kihlakunnan poliisilaitoksessa niin pitkäksi, että rikokset ehtivät vanheta.

Kantelujen määrän arvellaan kasvaneen osittain siksi, että kanteleminen onnistuu nykyään helposti internetissä.

Aamulehti keräsi tietoa kanteluista sisäministeriöstä, oikeusasiamieheltä, oikeuskanslerilta, lääninhallituksista, Helsingin poliisilaitokselta ja liikkuvasta poliisista. Nämä viranomaiset käsittelevät suurimman osan kanteluista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme