Mainos
Mainos

Poliisin valmiuksia terrorismin torjuntaan ollaan lisäämässä

Terrorismiin liittyvät uhkakuvat ovat lisänneet painetta tehostaa poliisin valmiuksia terrorismin torjuntaan.

Poliisin valmiuksia terrorismin torjuntaan pyritään lisäämään vielä tämän kevään aikana. Syinä ovat kansainvälisen rikollisuuden ja terrorismin uhan voimakas kasvu. Tavoitteena on parantaa suomalaisten ja Suomessa asuvien turvallisuutta, todetaan valmisteilla olevassa Sisäisen turvallisuuden ohjelmassa.

- Arvioimme jo kevään lisätalousarvioon liittyen, miltä osin uudet uhkakuvat tai kansainvälisen yhteistyön uudet velvoitteet aikaansaavat harkintatarvetta poliisin niin sanotun Karhun erikoisyksikön valmiuden, suojelupoliisin ja muiden mahdollisten voimavarojen osalta, kertoo sisäministeri Kari Rajamäki.

Rikollisuustilanne on Suomessa kansainvälisesti vertaillen hyvä. Ministeri Rajamäen johdolla valmistellussa sisäisen turvallisuuden ohjelmassa todetaan, että tehokkainta rikoksentorjuntaa on toimiva sosiaalipolitiikka.

Talousrikosten torjunnan tehostamiseksi on jo perustettu työryhmä. Se pyrkii kesään mennessä saamaan aikaan lainmuutoksia, joilla tukitaan talousrikosten porsaanreikiä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 26.03.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot