Mainos
Mainos

Poliisin vinkki juhannusliikenteeseen: Aja tasaisesti, säästät polttoainetta

Juhannuksen menoliikenne on alkanut.

Pahimpia ruuhkia odotetaan tuttuihin paikkoihin Mäntsälän ja Heinolan välille, Porvoontielle ja Paraisille sekä niin sanottuun Vaajakosken ympyrään. Myös Hämeenlinnan kohdalla moottoritien yläpuolelle rakennettavan kauppakeskuksen työmaa hidastaa liikennettä.

Jos haluaa välttää ruuhkat, neuvoo Liikkuvan poliisin komisario Ilkka Kantola lähtemään vasta esimerkiksi kello 19 aikaan.

Saattaa nimittäin käydä niin, että jos lähtee myöhemmin, on kuitenkin samaan aikaan perillä kuin jos lähtee pahimpaan ruuhkaan esimerkiksi kaksi tuntia aikaisemmin.

– Jos lähtee kello 19 aikaan, saa rauhassa ajella. Mutta jos on pakko lähteä aikaisemmin, kannattaa pitää malttia. Paljon turvallisemmin pääsee perille, kun ajelee muiden mukana eikä koko ajan ohittele muita, Kantola sanoo.

Tasaisella vauhdilla ajettaessa polttoaineen kulutuskin on aivan toista kuin silloin, kun toistuvasti kiihdytetään ja jarrutetaan.

– Aina on kilttejä perheenisiä, jotka menettää korttinsa hylylle, kun ohittavat jopa 150 kilometrin tuntivauhdilla, komisario muistuttaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme