Mainos
Mainos

Poliisista kanneltiin ahkerimmin oikeusasiamiehelle

Eduskunnan oikeusasiamiehen tutkittavaksi tuli viime vuonna lähes 4 200 kantelua, mikä oli runsaat sata enemmän kuin edellisvuonna.

Toimenpiteisiin kanteluista johti edellisten vuosien malliin vajaa viidesosa.

Yleisimmin kanneltiin poliisin toiminnasta, joka poiki 700 kantelua. Seuraavaksi eniten valitettiin sosiaalihuollosta ja terveydenhuollosta. Aiempina vuosina poliisi ei ole ollut suosituimpien kantelukohteiden joukossa.

Poliisiin, sosiaali- ja terveydenhuoltoon sekä vankeinhoitoon kohdistui viime vuonna myös suurin osa toimenpiteistä. Kaikkiaan kantelut poikivat yhden syytemääräyksen, 40 huomautusta ja noin 630 moitetta tai ohjausta.

Yli puolet kanteluista oikeusasiamiehelle tulee nykyään sähköpostitse. Samalla kun sähköpostikantelut ovat yleistyneet, kanteluiden määrä on lisääntynyt. Viimeisen vuosikymmenen aikana kanteluiden määrä on kasvanut lähes 70 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot