Mainos
Mainos

Poliisit ja romanit saivat toisistaan oppaan

Alkuvaiheessa opasta jaetaan esimerkiksi Tampereen poliisikoulussa, mutta myöhemmin se on saatavilla myös internetissä.

Poliisi ja romanit ovat saaneet oppaan, joka valistaa heitä toisistaan. Oppaan tarkoituksena on hälventää ennakkoluuloja puolin ja toisin sekä auttaa välttämään tahattomia loukkauksia.

Sisäministeriön ja Opetushallituksen julkaisema Poliisin ja romanin kohdatessa -opas esittelee perustietoa romanikulttuurista ja poliisien toimintatavoista.

Esimerkiksi kotietsintää tekevän poliisin kannattaisi tietää, ettei esinettä, joka on ollut lattialla, voi nostaa pöydälle romanikodissa. Pöytätasolla kun on puhdasta ja lattialla likaista.

Toisaalta opas muistuttaa romaneille, ettei esimerkiksi rikoksesta epäillyn mukaan tarvitse lähteä koko perheen voimin. Riittää, että yksi suvusta nimettäisiin yhteyshenkilöksi.

Alkuvaiheessa opasta jaetaan esimerkiksi Tampereen poliisikoulussa, mutta myöhemmin se on saatavilla myös internetissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot