Mainos
Mainos

Poliisit palkkasopuun

Poliisit ovat hyväksyneet paljon kiistaa herättäneen palkkausjärjestelmänsä.

STTK:lainen Suomen Poliisijärjestöjen liitto ei aio irtisanoa kiisteltyä uutta palkkausjärjestelmäänsä. Turussa koolla ollut SPJL:n valtuusto päätti jättää käyttämättä sopimukseen kuuluvan irtisanomisehdon, jolla se oltaisiin voitu purkaa.

Palkkauudistuksen hyväksyminen syksyllä 2002 herätti suurta erimieleisyyttä poliisien keskuudessa. Kiista johti useiden jäsenjärjestöjen eroamiseen liitosta sekä puheenjohtajan vaihtumiseen.

Liiton mukaan arvostelu palkkauudistusta kohtaan on lieventynyt, kun kokemuksia sen toteutumisesta on kesäkuun jälkeen kertynyt. Järjestelmään on myös saatu neuvoteltua jäsenistön vaatimia parannuksia tämän vuoden aikana.

Hyväksymiseen vaikutti myös valtiotyönantajan ilmoitus siitä, että viimeistään vuoden 2005 aikana kaikki valtion laitokset siirtyvät uusiin palkkausjärjestelmiin.

Keväällä voimaan tulleen kolmivuotisen palkkauudistusohjelman kustannusvaikutus on 8,54 prosenttia. Sen arvioitiin nostavan palkkoja noin 90 prosentille poliisihallinnon henkilöstöstä. Korotukset painottuvat virkauran alkupäähän.

Liitosta ehti kiistan aikana lähteä yhteensä yksitoista yhdistystä, joissa on yhteensä 1300 jäsentä.

Irtautuneet yhdistykset suunnittelivat jo oman järjestön perustamista ensi vuoden alusta. Tilanne rauhoittui kuitenkin kesällä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme