Mainos
Mainos

Poliisitalohankinnoista tutkintapyyntö KRP:lle

Sisäasiainministeriö on tehnyt keskusrikospoliisille tutkintapyynnön viime vuosien poliisitalohankinnoista ja vuokrauskäytännöistä, kertoo Yle.

Mahdollinen tutkinta koskisi toteutuessaan myös maan korkeinta poliisijohtoa. Keskusrikospoliisi harkitsee parhaillaan esitutkinnan aiheellisuutta.

Ylen mukaan valtaosan uusista poliisiministeriön toimitiloista on saanut rakennettavakseen Rakennusliike Alfred A. Palmberg. Lemminkäinen-konsernin yritys vuokrasi ne vain näennäisen tarjouskilpailun jälkeen 25 - 30 vuodeksi.

Sisäasianministeriön kolmihenkinen sisäinen tarkastusryhmä totesi Ylen mukaan raporteissaan, että valtion rahaa on käytetty holtittomasti ja vastoin hyvää hallintokäytäntöä sekä ministeriön sisäisiä ohjeita. Tarkastusryhmä on arvioinut, että rakennushankkeiden järjestelyt aiheuttavat veronmaksajille yli 100 miljoonan euron tappiot.

Erityisenä ongelmakohtana on Rovaniemelle suunniteltu poliisin tietohallintokeskuksen toimitilahankinta. Sisäministeri Kari Rajamäki päätti tänään purkaa Rovaniemen toimialahankinnan tarjouksen. Tietohallintokeskuksen rakennuttamisesta järjestetään uusi tarjouskilpailu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme