Mainos
Mainos

Poliisitalojutussa ei syytteitä

Kihlakunnanvirastojen vuokrauksesta ei nosteta syytteitä. KRP tutki Kouvolan ja Raision poliisipäälliköiden sekä kahden sisäministeriön virkamiehen toimia poliisitalojen vuokrauksista.

Kihlakunnanvirastojen tilojen vuokrauksesta ei nosteta syytteitä poliisipäällikköjä ja virkamiehiä vastaan. Asiasta on päättänyt apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

Keskusrikospoliisi (KRP) epäili tuottamuksellisista virkarikoksista Kouvolan ja Raision poliisipäällikköjä ja kahta sisäministeriön virkamiestä. KRP:n mukaan virastotalot vuokrattiin liian pitkäksi aikaa.

Lisäksi KRP piti myös vääränä sitä, Raision talon esivuokrasopimus tehtiin sisäministeriössä, vaikka päätösvalta olisi kuulunut kihlakunnan nimismiehelle.

Kalskeen mukaan vuokrasopimuksia ei voida osoittaa niin selvästi epäedullisiksi, että poliisipäälliköt olisivat rikkoneet virkavelvollisuuksiaan. Mahdollinen epätarkoituksenmukaisten sopimusten solmiminen ei ole virkarikos. Sisäministeriössä ei ylitetty sen virkamiehille kuuluvia valtuuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot