Mainos
Mainos

Poliisitutkinta: Menehtyneellä työntekijällä ei ollut suojaimia

Talvivaaran kaivosyhtiössä työtapaturmassa tänäaamuna menehtynyt mies on syntynyt vuonna 1976.

Poliisi kertoo alustavien tutkimustensa perusteella, ettei alueella näytteenottokierroksella olleella menehtyneellä työntekijällä ollut kaasumittaria ja suojaimia.

Talvivaaran turvallisuusohjeiden mukaan metallien talteenoton alueella on pakollista varustautua työryhmäkohtaisella monikaasumittarilla ja omalla hengityssuojaimella. Yksin työskennellessä monikaasumittari on aina oltava mukana.

- Paikalla, josta mies löydettiin, oli aiemmin aamulla havaittu monikaasumittareilla kohonneita rikkivetypitoisuuksia. Mitatut rikkivetypitoisuudet olivat haitallisella, mutta eivät hengenvaarallisella tasolla. Työturvallisuusohjeita noudattaen työt oli kuitenkin keskeytetty kohteessa, kerrotaan yhtiön tiedotteessa.

Hälytys hätäkeskukseen tehtiin kello 9.30. Tehdaspalokunta ja paikalle tullut ensihoitoyksikkö elvyttivät miestä, mutta työntekijä menehtyi.

Kainuun poliisilaitos selvittää kuolinsyytä ja tutkii tapausta työtapaturmana ja kuolemansyyn tutkintana.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö esittää syvät pahoittelunsa menehtyneen omaisille. Kaivoksen henkilökunta saa kriisiapua surun keskellä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme