Mainos
Mainos

Poliisiylijohtaja Paatero huolissaan: Poliiseja vähennetään useita satoja?

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on huolissaan poliisin tulevaisuudesta. Jos poliisin määrärahat eivät nouse, se joutuu vähentämään työntekijöitään rajusti.

– Kun mennään vuoteen 2012 ja siitä eteenpäin eikä kehystaso nouse, mennään selvästi alaspäin. Käytännössä se tarkoittaa useiden satojen vähennystä lähivuosina.

Jo tänä vuonna poliisilta vähenee Paateron arvion mukaan 200-250 poliisia verrattuna viime vuoteen. Tästä hän ei ole kuitenkaan huolissaan.

– Tällä vähennyksellä me palaamme vuoden 2008 tasolle. En pidä tätä vähennystä katastrofaalisena, koska parina viime vuonna olemme työllistäneet tilapäisellä rahalla. Oli tiedossa, että sen jälkeen palataan taaksepäin, Paatero sanoo.

Vuosina 2008-2010 poliisi lisäsi virkoja Paateron mukaan enimmillään kolmella sadalla. Paluu aikaisempaan on tapahtunut, mutta nyt täytyy kantaa huolta tulevaisuudesta. Poliisiylijohtaja Paatero on todella huolestunut.

– Nyt olevilla kehyksillä poliisi heikkenee. Seuraavat vuodet tulevat olemaan erittäin haasteellisia, hän sanoo.

– On pakko kääntää katseet hallitusneuvottelujen suuntaan.

Poliisi on välittänyt viestinsä tulevan hallituksen rakentajille.

Kulut ovat kasvaneet

Poliisilla on käytettävissään juuri se määrä rahaa, jonka poliitikot sille ohjaavat, sanoo Paatero. Poliisille suunnatut summat ovat Paateron mukaan lähellä entisiä, mutta kulut ovat kasvaneet.

Myös tilapäisten rahaerien uupuminen tekee talouteen loven.

– Toimitila- ja tietohallintohankinnat ovat nostaneet kuluja. Se on johtanut siihen, että vuoden 2012 tilanne on äärimmäisen tukala.

Paateron mukaan vuosi 2011 pärjätään vielä siirtyvän ylijäämän avulla, mutta sen pidemmälle se ei kanna.

– Tämän vuoden osalta ei ole suurta dramatiikkaa. Itse olen huolestunut tulevista vuosista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme