Mainos
Mainos

Poliisiylijohtaja: Palautuskeskuksiin tiukemmat järjestyssäännöt

Helsinkiin ja kenties myös Ouluun ollaan perustamassa palautuskeskuksia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan palautuskeskukset eroavat vastaanottokeskuksista lähinnä tiukempien sääntöjen osalta.

– Ne ovat poliisin kannalta hyvin samanlaisia kuin järjestelykeskus tai vastaanottokeskukset. Nämä palautuskeskukset todennäköisesti tulevat olemaan tiukemmilla järjestyssäännöillä varustetut, mutta ne eivät suinkaan ole mitään suljettuja laitoksia, Kolehmainen totesi Kymmenen uutisissa.

– Ne ovat paikkoja, jossa palautettava on muutaman yön, laittaa ehkä matkustusasiakirjansa kuntoon ja valmistautuu sille palautuslennolle. Siinä mielessä kontrolli siellä on tiukempaa.

Kolehmainen uskoo, että palautettavia ei pääse juurikaan katoamaan.

– Suomessahan on ollut tähän asti Euroopan tehokkain maasta poistamisjärjestelmä. Me ollaan pystytty poistamaan viime vuonna 60-70 prosenttia kielteisen päätöksen saaneista. Tätä taustaa vastaan uskotaan, että meillä on tehokas järjestelmä jatkossakin.

Äänestys

Kannatatko hallituksen tiukempaa linjaa turvapaikanhakijoihin?

Kyllä

En

Kannatatko hallituksen tiukempaa linjaa turvapaikanhakijoihin?

Kyllä 95%

En 5%

95%
5%
ääniä 14389 kpl

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme