Mainos
Mainos

Poliisiylijohtaja Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkauttamisesta: "Selkeä viesti, rasistiselle järjestölle ei sijaa Suomessa"

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen pitää Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöstä lakkauttaa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen osasto selkeänä viestinä. Kolehmainen kommentoi asiaa Poliisihallituksen tiedotteessa.

- Tuomioistuimen linjaus on mielestämme selkeä viesti siitä, että väkivaltaisten ja avoimen rasististen järjestöjen toiminnalle ei pidä antaa sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa, Kolehmainen sanoo.

Kolehmaisen mukaan Poliisihallitus aikoo seuraavaksi tutustua tarkoin päätöksen sisältöön. Vaikutuksia se aikoo arvioida ja kommentoida vasta tämän jälkeen.

Pirkanmaan käräjäoikeus hyväksyi tänään Poliisihallituksen kanteen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen osaston sekä siihen suoraan tai välillisesti kuuluvien alaosastojen sekä Pohjoinen perinne ry:n lakkauttamisesta. Poliisihallitus on perustellut kannetta sillä, että se katsoo järjestön toiminnan olevan olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja.

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkauttamista alettiin käsitellä lokakuun lopussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Katso video:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme