Mainos
Mainos

Poliisiylijohtaja: Poliisilla on aina oikeus aseeseensa

Joensuussa KRP:n pikkujouluissa tapahtunut poliisin kuolemantapaus ei vaikuta poliisin käytäntöihin.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan hän ei aio kieltää poliisien työtilojen käyttämistä työn ulkopuolisiin tarkoituksiin eikä aseiden hallussapitoa kiristetä.

— Sellaisilla asioilla ei estetä tällaisia tapauksia. Tässä kyse oli henkilökohtaisista asioista. Jos henkilö haluaa tehdä itsemurhan, hän tekee sen tavalla tai toisella.

Paatero muistuttaa, että poliisilla on Suomessa oikeus aseeseensa.

— Jo pelkästään virkapukuun kuuluu ase. Jokaisella poliisilla on ase ja se on oltava aina saatavilla. On maita, joissa jokaisesta aseen käytöstä päätetään erikseen, mutta meillä ei ole tarvetta tämän tapauksen takia mennä siihen.

Paatero sanoo, että Joensuun kuolemantapaus tutkitaan normaalisti kuolemansyyntutkintana. Hän ei aio pyytää erillistä selvitystä pikkujouluista.

Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtajana toiminut rikosylikomisario sai surmansa pistoolin laukauksesta myöhään perjantaina Joensuussa pikkujoulujuhlissa.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme