Mainos
Mainos

Poliisiylijohtaja: valvontavastuu on aseluvan haltijalla

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan on erittäin poikkeuksellista, että samassa maakunnassa tapahtuu lyhyen ajan sisällä kaksi vakavaa vahingonlaukausta, joiden uhreina ovat lapset.

– Ilmeisesti molemmissa tapauksissa on kyse huolimattomasta aseen esillä pitämisestä, minkä takia niihin on sitten päästy kiinni ja se on sitten johtanut näihin tapahtumiin, Paatero toteaa.

Paateron mukaan onnettomuudet eivät ole kytköksissä parhaillaan käynnissä olevaan metsästyskauteen.

Aseiden säilytyksestä on puhuttu viime vuosina runsaasti. Paatero uskookin, että traagiset onnettomuudet nostavat aseiden säilytyksen jälleen tapetille. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero korostaa kuitenkin, ettei tällaisia onnettomuuksia voi karsia lain tiukennuksilla.

– Varmasti nostavat. Näissä tapauksissa kyse on lähinnä valvonnasta. Eli siitä, että aseet ovat olleet niin, että lapset ovat päässeet niihin käsiksi. Kyllä tämä valvonta on vakava kysymys, että millä tavalla ja missä aseita pidetään. Säilytys on tärkeä asia ja siihen kannattaa kiinnittää huomiota, mutta korostaa sitä, että aseet ovat aina valvonnassa. Niihin ei koskaan ulkopuoliset pääse käsiksi. Ulkopuolisilla tarkoitan myös jokaista perheenjäsentä.

Paateron mukaan onnettomuudet eivät aiheuta toimenpiteitä ainakaan poliisiorganisaatiossa.

– Nämä on tapahtuneita tosiasioita. Ei tässä nyt ole mitään sellaisia asioita, mitkä vaatii meidän poliisiorganisaation suhteen mitään toimenpiteitä. Poliitikot päättävät sitten, antavatko ne lisäpontta säädöksiin tai muutoksiin. Minun tiedon mukaan kyse on valvonnasta, ja se vastuu on silloin aina sillä, jolla se aselupa on. Sitä ei laki toiseksi saa muutettua jos valvontavirheitä tapahtuu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme