Mainos
Mainos

Poliisiylijohtajan ajelut tarkastetaan

Poliisiylijohtaja Markku Salminen joutuu antamaan selvityksen virka-autonsa käytöstä. Sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen odottaa selvitystä maanantaihin mennessä.

Viljanen kertoo saaneensa tiedon, jonka perusteella on syytä tarkistaa, onko Salmisen virka-auton käyttö ollut kaikilta osin asianmukaista. Kansliapäällikkö ei halua ennakoida, onko epäilynä mahdollisesti se, että Salminen olisi käyttänyt virka-autoa yksityisajoihin.

-En ole saanut vielä selvitystä, joten en halua spekuloida, mistä olisi kysymys. Selvitetään ja katsotaan nyt, mistä on kysymys vai onko mistään, Viljanen toteaa.

Selvitys on pyydetty koko Salmisen virka-ajalta. Hän aloitti tehtävässään vuoden 2005 alussa.

Valtiovarainministeriön ohjeiden mukaan virka-autoa ei saa käyttää yksityisajoihin, vaan kyseessä pitää olla virkamatka. Valtion kyytiä ei saa käyttää oman kodin ja virkapaikan välisiin työmatkoihin. Sen sijaan virka-autoa saa käyttää, jos lähtee kotoa esimerkiksi kokoukseen, jota ei pidetä työpaikalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot