Mainos
Mainos

"Poliitikoilla liikaa valtaa lain tulkinnassa"

Oikeusoppineet ovat huolestuneita poliitikkojen vahvistuneesta asemasta perustuslain tulkinnassa. Helsingin yliopiston professori Tuomas Ojanen katsoo Turun Sanomien haastattelussa, että oikeuslaitoksen roolin kasvattaminen olisi tärkeää, jottei sen asema jäisi toissijaiseksi.

Ojasen mukaan ongelmana on tällä hetkellä eduskunnan perustuslakivaliokunnan liian vahva rooli. Tuomioistuinten käsiä on sitonut liiaksi se, mitä valiokunta on sanonut tai ei ole sanonut.

Ojanen on asiantuntijajäsenenä perustuslain muutostarpeita kartoittavassa komiteassa.

Perustuslain tulkintaongelmat ovat viimeksi nousseet esille Lex Nokian yhteydessä. Oikeusoppineita on huolestuttanut se, että laki antaisi yrityksille poliisia suuremmat valtuudet rajoittaa kansalaisten oikeutta luottamukselliseen viestintään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot