Mainos
Mainos

Poliitikot Räsäsen kohupuheesta: Käsittämätön ja onnettomasti muotoiltu

Kokoomuksen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen pitää sisäministeri Päivi Räsäsen Kansanlähetyspäivillä pitämää puhetta käsittämättömänä.

Myös oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) arvostelee Räsäsen lausuntoa.

Grahn-Laasosen mukaan ministeri Räsänen nakertaa omaa ja hallituksen uskottavuutta väläyttäessään ajatusta, että lain noudattaminen olisi uskon asia.

– Unohtiko ministeri roolinsa, kun puhui omalle väelleen? Voiko ministeri todella asettaa lain noudattamisen kyseenalaiseksi, hän kysyy.

Grahn-Laasosen mukaan ministerin puhe ei muutenkaan tuntunut olevan "tästä maailmasta".

Oikeusministeri Henriksson sanoo puolestaan Hufvudstadsbladet-lehdessä, että Räsäsen lausunto laista ja Raamatusta oli onnettomasti muotoiltu.

Räsänen sanoi viikonloppuna puheessaan, että kristitty joutuu miettimään jopa toimimista vastoin lakia, jos laki on ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa. Oikeusministeri Henriksson arvioi Hufvudstadsbladetille, että ministerin ei pitäisi antaa julkisuuteen tällaista signaalia.

Räsänen kertoi aiemmin tänään, että hänen lausuntonsa lain noudattamisesta on irrotettu asiayhteydestä.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme