Mainos
Mainos

Poliittinen kulttuuri muuttuu puoluerahoituksen osalta

Poliittisessa kulttuurissa on tulossa muutos avoimempaan suuntaan puoluerahoituksen osalta. Vaalirahoituksen selvitysmies hallintoneuvos Lauri Tarasti ounastelee Huomenta Suomen haastattelussa, että muidenkin puolueiden on kerrottava rahoituksestaan avoimesti keskustan ja vihreiden esimerkin mukaisesti.

Tarastin johtama vaalirahoitustoimikunta tekee lakiin muutosehdotuksia lokakuussa. Tällä hetkellä laissa puolueet on ainoastaan velvoitettu toimittamaan tilinpäätös kerran vuodessa oikeusministeriöön.

- Yleinen mielipide kääntyy avoimuuden kannalle. Kun toimikunnan työ valmistuu, näemme millaisiin muutostöihin ryhdytään. Ensi vaaleihin muutokset ehtivät varmasti, Tarasti lupaa.

Lähiaikoina nähdään mitä suurimmalla todennäköisyydellä paljastuksia myös muiden puolueiden rahoituksesta.

(MTV3)

Puhelinhaastattelussa hallintoneuvos Lauri Tarasti (Huomenta Suomi 16.06.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot