Mainos
Mainos

Politiikan toimittaja arvioi alkoholikiistan käännettä: Tämä oli PS:n näpäytys keskustalle

Alkoholilakiuudistus törmäsi jälleen ongelmiin eduskunnassa. Tällä kertaa perussuomalaiset eivät hyväksyneet hallituksen kompromissiesitystä.

Alkoholilakia koskevassa kompromissiesityksessä ehdotettiin, että edustajilla olisi lain sisällöstä äänestettäessä vapaat kädet, mutta tämä ei käynyt perussuomalaisten eduskuntaryhmälle.

MTV Uutisten politiikantoimittaja Juha Kaija arvioi MTV:n Kymmenen uutisissa, että alkoholilain kiistassao n takana myös perusuomalaisten näpäytys keskustalle. Vähän aikaisemmin puoluetta oli vaadittu saamaan rivit suoriksi hallintarekisteriäänestyksessä, vaikka puolue olisi halunnut vapaat kädet äänestykseen.

– Nyt keskusta taas oli vaatinut alkoholiasiassa vapaita käsiä äänestykseen ja se ei perusuomalaisille käynyt.

Uudistus aiheuttaa jatkossa rypyn hallitustyöskentelyyn, arvioi Kaija.

– Kyllä se luottamus alkaa vähän rakoilla. Se ei ole hyvä asia, varsinkaan kun hallituksen kausi on vasta puolivälissä, eikä tämä kuitenkaan ole mikään hallituksen kärkihanke. Perusuomalaiset ja kokoomus ovat olleet jo pitkään hermostuneita siitä, että keskusta yrittää jollain salakavalalla keinolla kaataa tai vesittää tämän alkoholiuudistuksen.

Hallituspuolueiden neuvottelut alkoholilakiuudistuksesta jatkuvat huomenna.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme