Mainos
Mainos

Politiikantoimittajat veikkaavat: Kokoomuksen puheenjohtajakisa ei ratkea ensimmäisellä kierroksella

MTV:n teettämän kyselyn mukaan Petteri Orpo on vahvin suosikki kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Kisa ei kuitenkaan tule veikkausten mukaan ratkeamaan yksiselitteisesti.

MTV:n kyselyssä selvitettiin kokoomuksen piirihallitusten kantoja puheenjohtajakisaan ja ennakkosuosikki, sisäministeri Petteri Orpo sai yli puolet äänistä, 59 prosenttia. Istuva puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb sai äänistä 33 prosenttia ja kansanedustaja Elina Lepomäki 5 prosenttia.

MTV:n politiikantoimittaja Jussi Kärki ja kokoomuslaisten Verkkouutisten ja Nykypäivän toimittaja Satu Schauman uskovat kuitenkin, että Orpon selvä voitto ei ole vielä täysin varmaa ja että lauantaisessa kokoomuksen puheenjohtajaäänestyksessä tullaan käymään myös toinen kierros.

– On mahdollista, että maaliintulojärjestys on tämä, mutta todennäköisesti erot tulevat tasoittumaan eli Stubbin kannatus nousee ja erityisesti Lepomäen kannatus tulee nousemaan. Veikkaan, että toinen kierros tulee Lappeenrannassa, Kärki sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

– Olen samaa mieltä siitä, että kyllä toiselle kierrokselle todennäköisesti mennään, Schauman kommentoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme